Budowanie efektywnych zespołów w branży hotelarsko-gastronomicznej
Budowanie i kierowanie zespołami to umiejętność, jaką powinien posiadać każdy szef, bowiem grupa (team) tworzy wartość, która nie jest tylko zwykłą sumą wartości poszczególnych osób. Powstaje „wartość dodana” zwiększająca wydatnie sprawność funkcjonowania przedsiębiorstwa hotelarsko-gastronomicznego.
Korzyści dla Uczestników szkolenia:
Nabycie wiedzy i umiejętności w zakresie budowania i kierowania efektywnymi zespołami pracowniczymi.
Szkolenie szczególnie polecamy:
Kierownikom, menadżerom średniego i wyższego szczebla, szefom, dyrektorom, właścicielom, osobom kierującym zespołem pracowników, liderom zespołów.
Metodyka zajęć:
ćwiczenia praktyczne
kwestionariusze diagnostyczne
gra symulacyjna
gra negocjacyjna
wykład
dyskusja
analiza przypadków
Zakres tematyczny:
budowanie dobrej komunikacji w zespole
dobra atmosfera czy dobrze wykonane zadanie? – co jest ważniejsze dla efektywnego zespołu?
etapy rozwoju zespołu – jak wspierać zespół w podążaniu we właściwym kierunku?
role pełnione w zespole i ich znaczenie dla efektywnego zespołu
diagnoza własnego zespołu pracowników pod kątem etapu rozwoju i pełnionych w zespole ról
dlaczego budować zespół i współpracę w zespole – czy to się opłaca?
strategia dochodzenia do współpracy
metody rozwiązywania konfliktów
co powinien robić współpracujący i efektywny zespół?
Szkolenie prowadzi: trener, konsultant - absolwent pedagogiki Uniwersytetu Jagiellońskiego. Od 16 lat zajmuje się szkoleniami dla kadry zarządzającej, handlowców i personelu obsługującego klientów. Specjalizuje się w szkoleniach z różnorodnych aspektów zarządzania i kierowania pracownikami oraz zespołami, zarządzania zmianą, technik sprzedaży i profesjonalnej obsługi klienta. Jako konsultant zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem profili kompetencyjnych pracowników, wdrożeniami standardów profesjonalnej obsługi klienta, badaniami marketingowymi (ilościowe i jakościowe) dotyczącymi opinii nt. usług, produktów i rynkowej konkurencji. Z Centrum Doskonalenia Kadr CEDEKA współpracuje od 6 lat prowadząc szkolenia dla menadżerów i pracowników branży HoReCa, z budowania zespołów, motywowania pracowników, technik sprzedaży osobistej, obsługi klienta. Posiada certyfikat Trenera Polskiego Towarzystwa Psychologicznego (rekomendacja nr 215).
Budowanie efektywnych zespołów w branży hotelarsko-gastronomicznej
Termin: nabór ciągły
(Kolejne terminy: )
Miejsce: Łódź, Hotel
Czas trwania szkolenia: 16 godzin (2 dni)
(Dokładny adres hotelu zostanie przekazany zarejestrowanym uczestnikom, najpóźniej na 5 dni przed terminem szkolenia.)
Godziny zajęć:
Dzień I:
11.00 - 18.30
Dzień II:
8.30 - 17.00
Cena brutto szkolenia (podstawowa): 870 zł za 1 osobę
obejmuje:
uczestnictwo w zajęciach
2 obiady
przerwy kawowe
materiały szkoleniowe i zestaw materiałów do ćwiczeń
certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
pomoc i konsultacje po szkoleniu
Cena brutto szkolenia z 1 noclegiem, 1 śniadaniem i 2 obiadami: 1120 zł za 1 osobę
Cena brutto szkolenia z 1 noclegiem, 1 śniadaniem, 2 obiadami i 1 kolacją: 1150 zł za 1 osobę
Uczestnikom oferujemy zakwaterowanie w hotelu, w którym realizowane jest szkolenie, w pokojach z łazienką, TV, telefonem. W kompleksie hotelowym do dyspozycji pozostają: restauracja, bar, parking.
Zapewniamy specjalne rabaty (poszczególne rabaty nie sumują się):
przy zgłoszeniu więcej niż jednej osoby - szczegóły w zamówieniu on-line
dla absolwentów innych szkoleń realizowanych przez Centrum Doskonalenia Kadr CeDeKa - 7% od ceny podstawowej szkolenia